Kunstretraite Casella dag 2

De laatste dag in Casella was aangebroken, helaas. Gelukkig maakten we er met z’n allen een herdenkbare dag van. 

Voor het ontbijt gingen Lieuwtje, Lotte, Emma en Zoë samen met Bernadette naar de viering. De rest was dinsdagavond al geweest: 

“We liepen om 7:30 samen naar de gebedsruimte en pakten een map met liederen erin en een papier met gebeden, waar een zegen op stond. Aan Lotte werd gevraagd het eerste gedicht voor te lezen; aan Lieuwtje werd gevraagd het slotgebed voor te lezen. Tijdens de viering werden er verhalen uit de bijbel verteld en liedjes gezongen. Het was een emotionele en verrassende viering – in de positieve zin J.” 

Na het ontbijt gingen we de houtskooltekeningen bespreken. Vervolgens gingen we aquarellen met onze uitgekozen kunstwerk als inspiratiebron, gevolgd door een diepgaande bespreking. Daarna gingen we het landschap aquarellen. Bernadette, Esmee en Zoë zijn vervolgens nog eens de viering bijwonen, omdat ze het zo mooi vonden. Ondertussen zou de andere groep de tafel dekken voor het diner en daarna weerwolven. Het werd eerder weerwolven en daarna tafeldekken. Gelukkig was Bernadette te zen om boos te zijn 😉 

Na de lunch – we aten frietjes en kaassoufflés met vla als toetje. Sommigen deden daar zwarte peper bij…. – hebben we opgeruimd en schoongemaakt. Daarna hebben we nog met aquarelpotloden op kleine canvassen onze handen getekend voor de zusters als bedankje, dat kwam mooi overeen met ons thema aanraking. Daarop hebben we ook korte teksten geschreven en die hebben we in het stiltehuisje tegen het raam aan gezet. Ten slotte zijn we voor de laatste keer door het labyrint gelopen en hebben we afscheid genomen van de lieve zusters. 

Mtab  (Fotoalbum)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *