2e dinsdag, 28 september

Nadat we Atelier vorige week helaas hadden overgeslagen (in verband met de ouderavond) gingen we vandaag weer gezellig verder!  Helaas waren Emma en Esmee er vandaag niet, maar gelukkig kunnen ze nu het blogje lezen, en de foto’s bekijken, en zo toch nog een beetje zien wat we vandaag gedaan hebben 🙂 Beterschap! 

Vandaag was Lotte degene die iets mocht bakken voor bij de wiet-thee. Ze had heerlijke cakepops gemaakt! Ze waren helaas op de fiets een beetje uit elkaar gevallen maar gelukkig waren ze heel lekker :).  Aan de thee-tafel hadden we leuke gesprekken vandaag. We hadden het er –  tijdens het drinken van de thee uit onze nieuwe kopjes – over, wie wat voor soort rare dingen had gegeten toen ze klein was. Bijvoorbeeld Lotte at vroeger gras en gele bloemetjes, Amélie at stenen en ik (Eleanor) at een papieren boek… Gelukkig zijn we nog allemaal gezond, hihi. 

Ook hebben we aan de theetafel vandaag besproken wat voor taakje we allemaal aan het einde van de avond in lokaal 306 hebben. We hebben onze taakjes gekregen op nummer. 

  • 1.Lotte zorgt ervoor dat de theetafel netjes schoon en opgeruimd is. 
  • 2.Lieuwtje zorgt ervoor dat de kratjes netjes opgestapeld zijn. 
  • 3,4 . Mtab en Eleanor zorgen ervoor dat de ezels weer op hun plek liggen en dat de ramen aan het eind van de avond weer dicht zijn.  
  • 5.   Zoë zorgt ervoor dat de vloer schoon en geveegd is. 
  • 6.   Juul is de beheerder van de mappen. 
  • 7, 8 Emma en Julia zorgen ervoor dat de wasbakken schoon zijn. 
  • 9, 10 Amélie en Esmee zorgen ervoor dat de tafel weer in de goede opstelling staan en schoon zijn.  

Nu dat iedereen haar taakje had gekregen voor het aankomende jaar, gingen we door naar tips en tops geven aan de aquarellen die we hadden gemaakt in Casella. Deze tips en tops konden we na de warming-up dan toepassen (of niet, het was je eigen keuze!) op onze aquarellen.  

De warming-up was heel interessant. We moesten op nummer voor het groene krijtbord staan (dus Lotte vooraan en Amélie achteraan omdat Esmee er niet was). Lotte kreeg dan een krijtje in haar hand, waarmee ze op het krijtbord tekende wat zij op haar rug voelde. Helemaal achteraan in de rij stond Amélie (zij was de enige die met haar ogen open mocht tekenen) van een papiertje een vlinder over te tekenen op Julia’s rug, Julia tekende dat wat ze voelde weer op Juul’s rug, en zo ging dat door tot Lotte die het dus op het krijtbord moest tekenen. Het leek uiteindelijk totaal niet op het plaatje, maar dat maakt niet uit want het was heel leuk om te doen!  

Na de leuke warming-up gingen we aan de slag met de hoofdopdracht: de tips die je had gekregen verwerken in je aquarel. Wanneer je daarmee klaar was, kon je verder werken aan je houtskooltekening, die we in het labyrint van Casella hadden gemaakt. Nadat iedereen hiermee (bijna) klaar was, was het heel leuk om te zien hoe iedereen haar tekening veranderd was, zonder er te veel aan te doen!  Bernadette zette de finishing touch aan onze aanrakingsschilderijtjes van de eerste dinsdag.

Ik vond Atelier deze week weer heel leuk! Maar ik heb ook heel veel zin in volgende week want dan gaan we werken aan de kerstkaarten! 

Eleanor (Je kunt alle foto’s op het album bekijken)