Eerste dinsdag: 7 september

Het 22e atelier is van start gegaan!!! De foto’s van deze avond zie je op dit album.

Weer heerlijk ouderwets, gewoon op school. Laten we hopen dat dit een ‘normaal’ jaar wordt, waarin we elkaar steeds meer mogen aanraken. Aanraking, geraakt worden, is dan ook het thema van dit jaar. Geïnspireerd door een tekst over het kunstwerk Cathédral van Auguste Rodin van Marie Madeleine Maas, een van de zusters van Casella. Ook ik was daar ooit door geraakt en heb daar iets over gemaakt. 

Tien meiden. De meesten kenden elkaar al lang en zijn al een tijd trouwe bezoekers van ons prachtige tekenatelier, waar in de loop van dit jaar de sectie biologie in zal trekken. Wij gaan daar in stijl afscheid van nemen, onder andere met deze mooie groep. 

Omdat er toch ook nieuwe gezichten zijn, Julia is zelfs helemaal nieuw op onze school, begon deze avond als kennismaking.  Lotte doet daar straks verslag van. Volgende week gaan we twee dagen op retraite bij de zusters van Casella… 

Bernadette 

Deze dinsdag was Atelier 306 weer begonnen! Natuurlijk begonnen we met thee en gebak. Emma, Lieuwtje en Lotte hadden cupcakes gemaakt met een roze laag glazuur. De cupcakes waren nog niet helemaal af maar wel erg lekker! 
Na de thee en cupcakes introduceerde we elkaar door onze beste/slechste kunst ervaring te delen. Hierna gingen we aan de slag, de opdracht was om je hand blind te tekenen op een doek. Met een speciale soort geperste houtskool en krijt gingen we aan de slag. Het doel met blind tekenen is om niet na te denken maar om goed te kijken naar de uitlijnen van je hand te kijken. Veder is het niet de bedoeling om naar je tekening te kijken. Hierdoor ontstaan hele grappige tekeningen. Na een paar minuten gingen we ons doek doorgeven aan iemand anders in de groep, waar zij weer een blinde tekening maakte van hun hand op het doek van een ander. Na vier keer je doek doorgeven waren we klaar en gingen we een groepsfoto maken met alle doeken. Nadat we daar mee klaar waren zaten we nog even samen neer en hadden we het erg gezellig! 

Lotte 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *