Blog 2 vrijdaggroep

Vrijdag 22 januari 2021

Vandaag het tweede KleinAtelier.We deelden eerst foto’s van de kooitjes in de tuin. Een week buiten gestaan, in de sneeuw en storm, maar verrassend was dat bij veel schilderijen weinig verf was uitgelopen! Helaas was bij Isis en Femke het schildersdoek beschadigd, en bij Jules was het karton ook nat geworden, maar daar zoeken ze wel een oplossing voor.
Maar dat was nu geen ramp, vandaag gingen we vogels tekenen in onze dummies. Eén voor één kregen we verschillende plaatjes van vogels en kregen 5 minuten om het te tekenen. Hierbij moesten we concentreren op de vloeiende lijnen, de beweging die je ziet, en niet de typische “snavel, ronde kop, lichaam, rechte pootjes”. De resultaten deelden we in de chat.

Na een paar oefeningen merkten we hoe alle tekeningen steeds vloeiender werden. Als laatste opdracht mochten we een fantasievogeltje tekenen waar we verschillende elementen van de al getekende vogels in konden verwerken. Voor de meesten was dit een nieuwe manier van tekenen en voor de perfectionisten een eye-opener! Er kwamen hele verschillende resultaten uit, wat heel fascinerend was om te zien! We sloten af met een groeps-schermfoto waarbij iedereen hun beste tekening vasthield, een reflectie op de les, en zo was de tekenbijeenkomst alweer voorbij.

Tot volgende week, dan gaan we kijken of het vogeltje de kooi in wil!

Een aantal foto’s is te zien op Fotoalbum
Groetjes Munise