Blog 2 Dinsdaggroep

Dit was alweer de tweede dinsdag met KleinAtelier. Amy heeft besloten om weer terug te komen na de lock-down en er is een nieuw persoon bij gekomen, Linde.

We zijn niet begonnen met het schilderen van ons vogeltje op het doek, maar deze bijeenkomst hebben we besteed aan het natekenen van verschillende vogels. Het idee was dat we de vogels niet op onze gebruikelijke manier natekenden. We begonnen met vloeiende lijnen die de basisvormen van de vogels weergaven. Dit was voor veel van ons een hele nieuwe manier van tekenen. Behalve voor Floor, want zij heeft vroeger op deze manier mensen geprobeerd te tekenen, wat lastiger bleek te zijn dan verwacht. 

Er kwamen hele mooie resultaten van deze nieuwe manier van tekenen en we merkten dat dit hielp op een andere manier naar de vogeltjes te kijken. Het was ook de bedoeling dat we inspiratie kregen voor het ontwerpen van ons eigen vogeltje. Van musje naar stoere (en/of vrouwelijke 😉 ) visarend, van stijve reiger naar dansende flamingo. Volgende week gaan we met het schilderen van ons vogeltje beginnen, een stap verder in het gedicht. Tot volgende week!
Katinka (Voor foto’s: Fotoalbum )