KleinAtelier gaat beginnen!

Het buitenschools teken- en schilderatelier gaat van start! Helaas eerst online, maar iedereen heeft er zin in. Dit jaar is de belangstelling zo groot, dat ik besloten heb om niet te loten, maar twee groepen te begeleiden: een dinsdag- en een vrijdaggroep. Op dinsdag is oud-kleinatelier-lid Katinka mijn assistente en op vrijdag Münise.

In de vakantie heb ik, omdat een aantal al zat te popelen om te beginnen de schetsboekjes klaargemaakt. In de vakantie stonden er al mensen op de stoep om ze te halen.

Het thema is een gedicht van Jacques Prévert: ‘Om het portret van een vogel te maken’. Ook de kunstenaar O.C. Hooymeijer en zijn prachtige ‘Gids voor niet-bestaande vogels van Europa’ is een belangrijke inspiratiebron.Als huiswerkopdracht en kennismakingsopdracht maakt iedereen een beschrijving van een niet-bestaande vogel die heel erg lijkt op hen zelf. Zo heb ik al een beschrijving van ‘Het Veenkwastje’ gemaakt.

Van iedere bijeenkomst zal een blogje geschreven worden en er komt ook een fotoalbum, waarvoor van het proces foto’s worden gemaakt.

Leuk als je ons volgt, wij hebben er zin in!

Bernadette Herber