8e dinsdag, 16 november 2021

Deze dinsdag hebben we gepraat met Matthias van stichting Changing Stories over wat de stichting doet voor kinderen in nood. Het was ontzettend motiverend om te horen hoe de stichting kinderen met trauma helpt. Naast een heldere uitleg kregen we ook een heleboel leuke foto’s te zien van een eerder Changing Stories kamp, en ook een flimpje waarin een groep kinderen dansten op het nummer ‘Follow the sun’, waar een paar meiden ook emotioneel van werden.

Hierna gingen we met de groep blind modeltekenen. Ons model was natuurlijk Bernadette. De opdracht was om niet op het papier te kijken, maar alleen naar Bernadette, en dan tekenen wat je ziet. Dit deden we vier keer met verschillende kleuren over elkaar heen, en elke keer met een andere pose. De resultaten waren zowel chaotisch als kleurrijk!

De volgende opdracht was om met een kleur weer te beginnen aan een blind tekening van Bernadette, en dan om de zoveel tijd even te kijken, en met een andere kleur weer verder te gaan. Het was wel moeilijk om stil te blijven tijdens het tekenen 😉

Het was ook de eerste keer dat we met schildersezels hebben gewerkt, dus het opruimen ging nog met een beetje moeite (uiteindelijk zijn we er gelukkig wel allemaal levend vanaf gekomen).

Amélie

Fotoalbum