7e dinsdag

Hoi allemaal!

Natuurlijk begonnen we weer met thee en taart. Deze keer had Sophie de taart gebakken. Ze had een lekkere appeltaart gemaakt. Tijdens het thee drinken en taart eten controleerde we nog even of we de tekeningen die op de kaarten komen in de juiste grootte hadden verstuurd. Ook moesten we iets over onze tekeningen op schrijven in het thema van kracht en kwetsbaarheid. Wat erg mooie verhaaltjes opleverde. Daarna was het toch echt tijd om te gaan tekenen.

Daarvoor moesten we eerst wat ezels van de zolder pakken wat best wel zwaar was. Toen dat eenmaal gelukt was kregen we een instructie ezel opzetten. De instructie kort samengevat: veel schroefjes vast en los draaien. Na wat papier, klemmetjes om het papier vast te zetten, houtskoolstaafjes en kneedgum te pakken, konden we beginnen.

We gingen blindtekenen. Bij blindtekenen mag je niet naar je papier kijken en ga je letten op restvormen. Eerst zat Bernadette model en draaide ze na een tijdje en omdat je haar steeds op hetzelfde blad tekent, krijg je hele grappige resultaten. Daarna zat Katinka model en mochten we af en toe kijken op ons papier ( een nieuwe natuurlijk). Bernadette zat als laatst

nog een keer model en toen mochten we weer helemaal op ons papier kijken. Bij onze resultaten kon je goed zien dat het blindtekenen en letten op restvormen ons geholpen had bij het kijken naar hoe lijnen moeten, lopen en tekende we niet meer ons standaard idee van hoe alles er uit ziet.

Helaas was onze tijd toen bijna op en gingen we alles opruimen. De ezels werden schoon gemaakt en terug gezet. De tafels werden weer terug op hun plek geschoven nadat ze aan de kant waren geschoven. Ramen werden dicht gedaan en de tekeningen werden in onze mapjes gestopt en toen waren we klaar.

Tot volgende week!

Groetjes Tessa

Meer foto’s zijn te zien op Fotoalbum