6e dinsdag

Hoi allemaal,

Deze dinsdag begonnen we zoals gewoonlijk met taart en thee. Deze keer was het Saba’s beurt om de taart maken. Ze had een hele lekkere monchou taart gemaakt! We bespraken toen wat onze hoogtepunten en onze dieptepunten waren op dat moment. De hoogtepunten waren voor de meeste de vakantie! En het dieptepunt de biologie toets.

Na we onze taart en thee op hadden gingen we verder met de kaarten die we gaan verkopen voor het goede doel Atikka. In een eerder atelier hadden we al met aquarel verf en ecoline geoefend en figuren gemaakt op papier. Toen gingen we met de foto’s van die tekeningen in de app SketchBook een kaart proberen te maken. Dat kon je bijvoorbeeld doen door verschillende lagen van de tekeningen over elkaar te doen of nog extra kleur aan  te brengen. Nog niet iedereen was in het atelier voor de herfstvakantie al klaar dus gingen we het vandaag afmaken. We konden samen met Bernadette en Katinka en met elkaar overleggen wat we nog wilden verbeteren. De eindresultaten zijn allemaal heel mooi geworden! Als je klaar was mocht je een doek pakken en met inspiratie van jouw kaart een schilderij maken. Tijdens het maken van die schilderijen was er een goede tip ontstaan. Na het schilderen deed je je schilderij onder de kraan waardoor de kleuren een beetje mengen en minder fel worden. Het gaf een interessant en mooi resultaat!

Al veel te snel was het weer tijd om op te ruimen. Al een paar mensen hadden hun kaarten af kunnen krijgen tijdens dit atelier. Als je nog niet helemaal klaar was maakte je het thuis nog even af, zodat Bernadette ze kon gaan laten printen. Natuurlijk moesten we de traditie voortzetten en nog even een polaroidfoto maken met z’n allen.

Volgende week hebben we weer atelier, tot dan!

Groetjes Sophie

Meer foto’s zijn te zien op Fotoalbum