2e retraitedag Stadsklooster

23 september 2020, Stadsklooster

We begonnen de tweede dag van de retraite, net als alle andere keren, met gebak en een kopje thee. Dit keer was het de beurt aan Froukje, ze heeft heerlijke brownies gebakken.

Na wat gekletst zijn we begonnen met het beoordelen van de abstracte tekeningen die we de avond van te voren hadden gemaakt. Volgens mij was toen niet iedereen blij met het eindresultaat, maar….  nu alle tekeningen op een rij stonden en een serie vormden, zag het er een stuk beter uit! Iedereen moest voor een tekening van een ander gaan staan en vertellen wat die ervan vond, wat er mooi aan was, verbeterpunten, plekken die een beetje vergeten waren en of de tekening gedraaid moest worden. Iedereen was het eigenlijk we met elkaar eens, als er een tekening gedraaid moest worden, wat ik best grappig vond.

Na die beoordeling kregen we een groot vel papier en mochten we zelf kiezen wat we ermee gingen doen. Iedereen is toen alleen lekker aan de slag gegaan en de tijd vloog echt voorbij, voordat we het wisten moesten we alweer opruimen. Ook al die tekeningen of schilderijen werden op een rijtje gezet en opnieuw moesten we vertellen wat we er van vonden. Nog niet iedereen was klaar, maar het worden sowieso hele mooie kunstwerken.

Vervolgens hebben we de hele kerk opgeruimd en hebben we alle spullen die we de twee dagen hadden gebruikt naar het atelier van Bernadette gebracht, waar we ook even binnen mochten kijken, ziet er goed uit hoor!

De rest van de middag hebben we in de keuken, omdat er studenten in de kerk bezig waren, aan onze dummy gewerkt. We mochten de dingen die we hadden gemaakt bij het waterverven de dag daarvoor gebruiken en sommige mensen hebben gewoon wat getekend. Iedereen, behalve ik misschien… was lekker bezig. Na twee lange en gezellige dagen vol creativiteit was de retraite helaas dan echt voorbij, we hebben de kratjes vol spulletjes weer naar Bernadette’s atelier gebracht en daarna zijn we allemaal naar huis gegaan.

Iedereen heeft nog een leuk berichtje geschreven die we achter hebben gelaten in de kerk, voor de mensen daar om te lezen. Dit zijn ze:

Saba: “Heel erg bedankt dat we hier mochten blijven! Wat een mooie rustgevende plek”

Sophie: “Wat een ontzettend mooie plek! Zeker een plaats om te onthouden. Heel erg bedankt dat we hier twee dagen mochten blijven. We zijn hier allemaal helemaal tot rust gekomen. Misschien tot de volgende keer!”

Lize: “Super mooie plek, binnen en buiten. Heel erg bedankt dat we hier konden blijven. Ik kan het aan iedereen aanraden!”

Anneloes: “Heel erg bedankt dat we hier twee dagen te gast mochten zijn! Het is een supermooie plek waar we veel inspiratie uit konden halen!”

Froukje: “Het is hier heel fijn om te verblijven! Heel erg bedankt dat we hier mochten zijn! Het was heel erg inspirerend.”

Britt: “Wat een prachtige en rustgevende plek! Jullie gaan hier nog zo veel mensen blij mee maken. Twee heerlijke dagen gehad.”

Vera: “Heel erg bedankt dat we hier mochten verblijven. Het is een heerlijke ontspannende plek, waar ik veel plezier heb gehad.”

Tessa: “Super lief dat we hier mochten zijn! Erg gezellig geweest en de locatie is echt prachtig.”

Ilse: “Ik vond het ontzettend leuk hier! Het was fijn om twee dagen niet aan school te denken en de locatie heeft zeker geholpen om te ontspannen. Dankjewel dat we hier de gast mochten zijn deze twee dagen.”

Ik heb echt twee hele gezellige gehad en ik vond het heel leuk dat ik mee

mocht, dankjewel daarvoor dus, tot volgende week!

Groetjes, Ilse