1e retraitedag Stadsklooster

22 september 2020, Stadsklooster

Hoi allemaal,

We gingen met zijn allen 2 dagen op retraite, hier komt een blogje van dag nummer 1.

Helaas is Katinka er niet bij. Ze is snipverkouden, maar heeft gelukkig geen Corona. 

De locatie waar we de retraite hielden is een super mooie en grote kerk, we kwamen binnen en er kwam een vrouw wat vertellen over de kerk en dat het de bedoeling was dat we ons er thuis gingen voelen en onszelf mochten zijn. Daarna gingen we de traditionele taart met thee doen. Het was Britts beurt voor de taart, ze had er veel tijd ingestoken dat was zeker te proeven en te zien! Na het taart eten gingen we kort mediteren maar daarna was het toch echt tijd voor de 1e opdracht. Bernadette had allemaal kunstkaartjes van vrouwen op tafels gelegd waar wij ons tekening op konden inspireren. We hebben een paar uur in stilte gewerkt. De tekeningen gingen we daarna kort nabespreken en toen was het al tijd voor de lunch!

Het was lekker warm weer dus we konden gezellig buiten in de tuin picknicken. We bleven voor de volgende opdracht ook in de tuin. We kregen namelijk een les in het aquarel verven! We moesten het daarna natuurlijk ook zelf doen. De bedoeling was dat je vooral ging experimenteren met de waterverf. Je ging dingen die je om je heen zag naschilderen. 

Bernadette had daarna heel leuk onze eindresultaten op een soort schuur geplakt, zodat we elkaars werk ook konden zien! Toen hadden we wel een pauze verdiend, dus kregen we een beetje vrije tijd totdat we gingen avondeten. De ouders van Rózsa hadden een super lekkere soep en fruitsalade gemaakt! Toen dat op was, was het tijd voor het avond progamma. We mochten allemaal een stukje houtskool en kneedgum pakken en voor ons leeg doek gaan zitten. Vervolgens moesten we ons ogen dicht doen en heel veel oneindigheidstekens gaan maken en dingen gaan opschrijven. Toen mocht je je ogen weer open gaan doen en gingen we er een abstracte tekening van maken met in je gedachte het thema kracht en kwetsbaarheid. Ten slotte gingen we nog even om een vuurtje zitten en moesten we de gezellige dag in 1 zin omschrijven of zeggen wat we geleerd hadden. Hier komen de zinnen:

Bernadette: “Jullie hebben prachtig werk gemaakt, al weet ik dat jullie dat niet vinden, maar ik hoop dat jullie dat later, als jullie groot zijn, wel vinden.”

Saba: “Ik ben nog nooit zolang creatief bezig geweest.” (Positief natuurlijk)

Britt:“Een hele leuke manier om te binden met een groep”

Ilse:“Heel fijn om een hele dag zonder stress met iets anders bezig te zijn dan met school”

Rózsa: “Leren dat niet alles perfect hoeft te zijn.”

Anneloes: “Heel interessant om te zien hoe iedereen anders naar elkaars kunstwerken kijken en supergezellig.”

Lize: “Out of my comfort zone.”

Vera: “Lekker ontspannend en creatief.”

Sophie: “Inspirerend en mooi!”

Kortom het was super gezellig!