1e dinsdag

Dinsdagavond (1-9-20) hadden we het eerste atelier. We hadden om vijf voor zeven in de hal afgesproken en gelukkig was iedereen ook op tijd. Nadat we allemaal binnen waren ging de deur op slot en liepen we samen naar het tekenlokaal. We kregen eerst allemaal onze dummie met onze naam erin en we begonnen aan de tafel in het midden met spannende thee en wat lekkers. Katinka, de assistente van Bernadette, had een hele lekkere taart gebakken met chocoladeglazuur, aardbeien op de bovenkant en (complementaire) kleuren aan de binnenkant. We deden ook even een namenrondje zodat iedereen elkaars naam kende.

Na de taart kregen we allemaal een persoonlijk kistje met teken en schilderspullen. Die mochten we uitpakken, het was een beetje alsof we allemaal kadootjes kregen. Bernadette vertelde wat er allemaal in zou moeten zitten zodat we het konden controleren en een lijstje konden maken. De spullen uit de kistjes gaan we tijdens atelier gebruiken zodat we altijd snel spullen hebben en het ook makkelijk weer op kunnen ruimen.

Daarna begonnen we met de eerste tekenopdracht. Zoals we te horen kregen van Bernadette begint ze altijd met deze opdracht, en als jullie je afvragen waarom ze altijd dezelfde opdracht doet, dat is omdat ze het anders jammer vind voor ons dat wij de opdracht niet kunnen doen alleen omdat het voor haar een oude opdracht is ;).

We kregen allemaal een schildersdoek waar we met houtskool op mochten tekenen. Voor de opdracht hadden we een lijstje gemaakt met alle namen uit atelier in de volgorde van wie je het slechtste kende. We werden verdeeld in tweetallen met mensen die bovenaan ons lijstje stonden en gingen tegenover elkaar zitten.

De opdracht was om met houtskool op het schilderij van de ander te beginnen met het oog van de ander na te tekenen. Om de beurt moesten we vijf minuten tekenen en vijf minuten model zitten. Bernadette had ons ook de opdracht gegeven om twee voorwerpen/plaatjes mee te nemen die iets zeiden over jezelf en te maken hadden met het thema (kracht en kwetsbaarheid). Voordat we aan de slag gingen met tekenen mochten we eerst vijf minuten kletsen over de voorwerpen die we hadden meegenomen om kennis te maken.

Als iedereen een keer had getekend en een keer model had gezeten kreeg je je eigen schilderij weer terug en werden er nieuwe tweetallen gemaakt. Er werd dus telkens door iemand anders aan de tekening van je oog gewerkt. We hebben het dinsdag drie keer gedaan en we gaan er volgende week mee verder.

Daarna moest er natuurlijk ook nog schoongemaakt worden en hebben we nog foto’s gemaakt met de schilderijen. Volgende week hebben we weer atelier, tot dan!

Groetjes Anneloes uit Atelier306